HOOOOORAY!!! TAMMAT.


Di masa ini saya hanya ada 1 episod sahaja lagi skrip untuk program Sinar Baru.

Maksudnya sudah 13 episod udah abis– hurayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy. Tapi bit upset bila program ini tidak disambung. Sedang dalam fikiran saya mengapa tidak disambung ya?

Mungkinkah contentnya kurang menarik? ataupun program itu dry . Entahla.

Kata bos saya – program  ini adalah program welfare gerammnyerrrrr !!!!!!   give me a host. I think this program will looks pretty . Ahaks.

TERLEWAT SUDAH.

Entahla. Mungkin ada yang kata program macam nie susah nak sustain. Malah ianya sukar untuk diberi brand. Mungkin jugak.

Mungkin sebab tidak ada  rating agaknya? rating ? kata tidak dinilai dari segi ini? macammana ya? Apa kemahuan dan kehendak sebuah stesyen ini. Masih baru dan mahukan sesuatu kelaian. Memenuhi selera masyarakat tempatan khususnya Islam.

Saya tanyakan dalam diri? apa yang saya hendak tengok disebuah stesyen ini. Saya kira saya lebih suka program yang tidak memaksa-maksa orang untuk menontonya. Maksudnya sekiranya disiarakan drama- maka dramanya tidaklah terlalu dilihat over dlm scene2 menangis- scene2 yang melampau bergaduhnya– scene2 yang entah anak yang derhaka yang melampau bangat. dan janganlah asyik ceramah sahaja.. asyik asyik tazkirah asyik-asyik tazkirah lalalalala…

Untuk program majalah- saya lebih suka yang santai dan tidak memberatkan kepala saya- yang chanteq grafixnya – yang contentnya secara tidak langsung memberikan impak yang mendalam dalam kepala hotak saya.  Yang informative dan senang ingat contentnya dan contentnya sangat dekat dengan jiwa saya.

Saya suka program window shopping dan jejalan ?? agak-agak boleh ker? Same goes to commmersial breakkan- saya ada menonton beberapa iklan yang canggih dan penuh dengan makna. Iklan petronas tak boleh dinafikan bagusnya dengan directornya arwah Yasmin Ahmad. Tapi ada yang commersial break yang saya rasa simple dan ada terus melekat dalam fikiran saya.

Antaranya PSA yang dibuat RTM mengenai cintai sungai kita- dia menggambarkan air yang diminum dari sungai yang dicemari kerana tangan-tangan kita juga. Sampai la nie – saya tidak meminum air drinking water kerana tidak yakin. Dan saya hanya memberi mineral water kerana sedikit yakin daripada air yang dirawat. yuk!

Banyak program diperingat perbentangan idea dilihat chanteq tetapi bila – turun ke lokasi jadi lain. Macam-macam faktorla. Content/Time Constrain/ dan memacam lagi gaduh ler- diva ker. divala sangatkan!

Minggu nie ada sesi brainstorming – memecahkan idea2. Bagus2 saya suka!

Klah chow nak balik da. nak balik awal – nak beli nuggets asyik makan nuggets orang aja!!! xmalu yerr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s