Best Ker ?


Ada yang kata .. orang gila sahaja yang boleh hidup di dalam dunia production.

Sebab kerjanya kadang kala boleh buat kita gila?

Mungkin ada benarnya… bagi aku duk di dalam dunia production nie bukan sahaja deal untuk membereskan kerja .. tapi menyetelkan hati dan perasaan orang yang bersama menjayakannya.

Tugas paling besar ialah sedapkan hati semua orang. Hati kita, kita jaga sendiri.. halah!

Ada seorang teman bertanya .. apakah pekara yang paling best duduk di dalam production? tak terjawab aku dibuatnya.

Mungkin otak aku da jam … kerana sehingga waktu ini.. 6.50am .. aku masih menunggu untuk dvd yang sedang diburn dan perlu dihantar dengan segera kepada puan besar disana.

Semua yang dilakukan perlulah menepati QC dia… lepas dia .. ada lagi sekor yang duduk kat stesyen yang perlu tengok …

Calltime shooting for interview is at 1.00pm … aku hanya ada masa at least 3hrs to sleep .. then wake up to shooting .. then waiting for comment dvd… then settlekan semua interview for next episod…. arrangement for talent .. crew… then location…

Then have to settle comment yang diberi untuk dvd yang sedang diburn itu!

Jadi jawapan kepada kepuasan untuk hidup dalam dunia production .. rasanya tidak terjawab.. tapi selagi ada yang minat untuk duduk dalam bidang production nie … jangan mudah nak naik hantu… sebab boleh kena macam-macam penyakit.

Kepada teman saya .. sabarlaaaa…. kita perjuangkan sesuatu untuk masa depan sendiri dan membawa mesej yang besar kepada masyarakat.ewahh…

Some say.. i have to manage my time .. how i want to manage if i have to work around the clock …

Kadang kala syok ! kadang kala mental pun ada … halahhhhhhhhhhhh.

Mungkin ada rakan production yang juga tidak tidur berhari-hari .. nasib badan ..

SEHARI TAK TIDURRR.. RASANYA PUN RASA MACAM NAK SEWELLL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s