KATA PAKAR


All along the way – aku ketawa.

Bila habis menemuramah seorang pakar psikologi ini di Ampang Puteri , my cameraman kata sepatah haram aku tak faham apa yang dikatakan doktor itu tadi.

Aku pun ketawa sehingga sakit perut!

Penerangan doktor itu mengenai trauma mangsa rogol … dan term-term yang digunakan sains langsung dia tak dapat tangkap …

Ketika sesi temuramah itu … aku lihat dia  sempat untuk menjengah ke luar jendela … mungkin sudah bosan dan tidak tahu butir apa yang diterangkan.

Aku juga sedaya upaya …memahamkan apa sahaja words yang diperkata…sehingga next title aku serahkan kepada my sparing partner untuk bertanya … dan ketika itu aku lihat my audioman mula berkerut-kerut kening … mungkin sedang cuba memahamkan keadaan dimana seorang kanak-kanak akan mengalami trauma sekiranya seorang penjenayah melepaskan tembakan ala mafia …hehehehehe…

Ketika sesi makan disebuah restoran mamak, aku rasa semua orang melihat dimeja kami kerana melihat kami tergelak-gelak.

My Cameraman kata – Aku rasa doktor itu hidup di dalam fantasi dia sendiri, aku bila kata cut tadi, takut tak tahu nak continue dekat mana.

Aku tergelak lagi.

Yang lagi best my sparing partner itu cuba memahamkan semua bahawa …daya ingatan seorang doktor itu sangat kuat… jika kita yang jadi doktor mahu salah bagi ubat.

Muahahahahahahaaaaaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s