Cerita Tamil lagi best seh…


Aku tidak ada rakan bangsa India untuk wish Happy Deepavali…

Bila aku fikir… cuma ada sorang aja kawan India ketika aku sekolah rendah… itu pun bukan collegue aku nama dia Puspa, dan aku tidak pernah dapat cikgu yang mengajar aku berbangsa India… dari sekolah rendah hinggala masuk Universiti…

Cuma tuan rumah aku sahaja yang India… mungkin aku boleh sms dia kejap lagi.. Happy Deepavali… itu pun kalau dia tak terkejut beruk .. sebab bila bercakap bahasa Melayu pun payah dia nak faham… yang dia tahu…

” Itu sewa jangan lewat bayar,” kata India Meru nie🙂

Bila raya Deepavali ini… part paling best aku akan tunggu drama-drama India yang best… sebab bagi aku drama India nie… syokksebab tragis kalau part gaduh bukan main… kalau part bercinta sampai boleh mati bunuh diri..hiks…

Plan tidak ada kemana untuk cuti nie… jadi apa lagi aku menonton sebuah cerita tamil yang ceritanya mengenai seorang married man ini menyintai seorang wanita yang juga telah berkahwin…jadi percintaan dia bukan main lagi…

Itu Ini… Ini Itu… dan macam macamlah lagi…

Satu hari punya sayang.. diaorang pun check in kat sebuah hotel dan disitu kena pow dan akhirnya awek dia pun kena rogol… dan kemudia penjahat nie minta duit yang banyak dan berterusan sehinggala mamat nie papa kedana…

Akhirnya . Diapun cerita kat wife dia.. dan wife dia pun melarikan diri.. dan akhirnya dia menyesal …

Namun kerana isterinya itu punya sayang… akhirnya pulang jua..

Rupenya … pompuan bersubahat dengan lelaki jahat tu… dan akhirnya mati ditembak oleh lelaki tadi..

Yang best … aku walaupun boleh teka storylinenya… aku masih menontonnya kerana bila aku swift channel… ada cerita melayu yang bercerita mengenai seorang dukun bodoh yang pekena orang melayu… dan cerita Hercules yang menceritakan bagaimana tuhan mencari anaknya yang dicuri oleh evil dan dibawa ke bumi…

Dalam hati kata… mengarut tul… tv nie…

Baik aku tido.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s