Cinta


Im so shock when somebody told me .. dia suka kaum sejenis…

Katanya cintanya selalu dipandang serong oleh masyarakat … walaupun perasaan itu lahir bukan dipaksa …. hidup dia dijadikan perhatian… dan dia semakin menjauhkan diri dari rakan-rakan lain dan hanya berkongsi perasaan yang sama dengan pasangannya…

My word is … dah cinta luar biasa memang begitu…

Mahu ditegur nabi tak mengaku umat … takut jugaks dia sentap… dan oleh kerana mahu menjaga hati… aku hanya kata …take care ya…

Banyak faktor yang memungkinkan seseorang itu menyintai kaum sejenis… tapi instict aku mengatakan mungkin kaum sejenis ini mudah merasai hati kecil dan halus itu…(nope im not lesbian oke)…aku punya pengalaman bila dicop lesbian oleh rakan sebatch aku… tapi aku buat dek aja… sebab benda tak betul… aku hanya rapat dengan sorang minah nie… oleh kerana both of us dont have steady boyfren .. kami kongsi banyak benda.. antaranya hati dan perasaan…

Setiap malam … ada sahaja analisis dan pergaduhan pendapat mengenai hati dan perasaan lelaki yang kami buat conclusion iaitu KEJAM … tapi dalam certain part..

Last nite.. aku baru sahaja tonton sebuah movie tajuknya he’s just not that into you… filem ini lama benar aku hendak tengok … at last sebelum raya terbeli juga.. geram sangatkan! hingga jam 4.30 am aku masih duduk tersandar menontonya…

Cerita mengenai hati seorang wanita yang selalu berprasangka baik dan mengharap menjadikan seorang wanita itu tidak putus-putus mendengar suara kecilnya untuk membuktikan bahawa lelaki yang disukai itu menjadi miliknya… apa yang menarik bagaimana rakan-rakannya memberi nasihat agar mengejar lelaki itu…

Sehinggala dia kecewa … dan segala apa yang dipositifkan oleh rakan-rakannya menjadi negatif … lelaki yang dikejar mengejar perempuan lain… adoyyyyyyyyyyyyyyyy…

Part dimana seorang perempuan itu memahami hati halus seorang perempuan ini… tidak boleh dinafikan …

Bukan mengatakan lelaki itu tidak memahami hati wanita… tapi bagi aku … wanita ini mudah sensitifkan dengan benda-benda kecil …

Jadi bagi cinta wanita dengan wanita… itu memangla berdosa … tapi jika ada lelaki yang boleh menukar partner perempuan tu … aku salute gile.. emmm …

# tapi ada kes yang tak boleh berubahkan… salah diri sendiri kot….memikirkan nasib rakan aku tu… camne aku nak nasihat … dah la dia baik beno ngan aku nie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s