Magic Bullet


Bang!

Bang!

Surfing dan searching itu dan ini..

Akhirnya aku ketemu point .untuk membuat scriptwriting .. dan part yang paling aku kira penting ialah dimana kita perlu meletakkan  Magic Bullet di dalam setiap penulisan dan program yang mahu diproduce…

Magic Bullet itu perlu ada kerana ia akan menjadikan sesebuah jalan cerita itu menarik dan penonton tidak akan berganjak daripada cerita kita.. aku akui sejak penglibatan cik puan dan tuan besar di dalam editorial .. membawa kepada kebaikan .. mungkin ada yang tidak senang dengan campur tangan mereka .. namun mereka juga membawa ke arah kejayaan sesebuah program itu..

Perlu diingat bahawa nama cik puan dan tuan besar itu juga ada dihujung rancangan.. Oleh itu sebarang pertukaran dan penambahan ideas di dalam sesebuah program itu menjadikan .. sesebuah program itu lebih baik ..

Yup kreativiti itu milik anda .. namun aku rasa penambahan Magic Bullet yang diberikan mungkin menambahkan colors di dalam program kita.. kecoh pada mula untuk kita hendak adapt dengan permintaan mereka .. namun kecoh itu semakin berkurangan (aku rasa) apabila ada setengah program yang terbukti berjaya .. menarik rating yang agak menarik.

Magic Bullet yang diberikan ini perlu difahami kerana .. ia membuatkan cerita kita stagnant.. dan kata orang nanti cerita kita akan syok sendiri SS .. ahaks… mungkin kita ada magic bullet sendiri.. namun apalah salahnya kita ada Magic Bullet yang extra .. mana tau .. ada yang tidak suka dengan gaya dan persembahan kita ..

Akhir.

Lagi sekali aku mahu kata .. angguk bukan tanda setuju.. kena ingat tu!

Advertisements

One thought on “Magic Bullet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s