Hati seorang lelaki dan sayang seorang wanita…


Hanya berbual kosong..

Kami duduk semeja.. lari dari topik biasa…

Kami tergelak sakan bila seorang rakan … bertanya mengenai pandangan sekiranya dia mahu berkahwin lagi satu!

Katanya… situasinya begini.

” Ayang .. abg sangat sayang dengan awak.. segala apa yang dilakukan hanya untuk kita sekeluarga… kasih dan sayang abg tidak akan berubah… segala permintaan ayang .. akan abg tunaikan …. mengikut kemampuan yang abg ada… tapi ????????????????????????? kalaulah ada…

Terus aku jawap …

” Please STOP! … kalaulah rasa hendak menduakan kasih tu .. jangan bercakap berbunga-bunga.. akhirnya racun yang abg akan bagi..”.

Ini soal hati seorang wanita… dan sayang dia yang tidak berbelah itu…Jika benar masih ada niat itu lagi … terus terang aja .. dan straight to the point bila mahu bercakap.

Terus member aku nie mencelah … dan kata … heloooo excuse me – kami nie lelaki … kamilah yang bertanggungjawap dengan apa dirancang.. Aku tambah .. yelah tanggung aja … jawap tu entah hilang ke mana … korang nie nak jawap sendiri pun belum tentu ada jawapan dia.

Bila member aku nie .. tengok muka aku mula merah.. terus dia tersengih… lalu aku bangun dan terus membayar segelas air teh tu.

Member aku .. melambai dan kata .. mehla sini belum habis cakap lagi .. kenapa terlalu emosional ..

Aku berlalu dan berkata dalam hati …hati manusia memang selalu berubah-ubah… itulah dia.

# Bila tengok Anuar Ibrahim bagi talk kat Sg Lembu tadi .. gila babun hebat seh….ada ker dia kata Datuk Seri Najib tiru konsep dia … dalam menyatupadukan bangsa merdeka ni. Konsep Satu Malaysia katanya dia yg pikir dulu . Aduhai.

One thought on “Hati seorang lelaki dan sayang seorang wanita…

  1. kadang perempuan tergolong makhluk yang aneh. pengennya ada-ada aja Susah dimengerti. n perempuan tercipta lebih banyak bicara. kata-kata yang diucapkan seringnya lebih banyak daripada pacar/suaminya. Berdasarkan survey di lapangannya memang begitu, dan harus dipenuhi. biar gak stress… :d so dengarkanlah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s