Menggelabah…


Sedang kusyuk aku mendengar cerita pengalaman shooting dioverseas daripada seorang teman sekerja…aku pun duk bercerita mengenai pengalaman yang ada … walaupun tidak seberapa itu .. tetapi bagi aku ianya tetap kenangan yang tidak dapat aku lupa…

Melihat negara orang memang seronok..kata orang jauh perjalanan … luas pemandangankan.. hehehehhe…

Kemudian kami bercerita negara-negara yang mahu dilawati… kalau ada duit yang banyak … pastinya kami akan pergi..

Tiba-tiba aku tersentap … bila member aku yang sorang nie … bertanya adakah aku telah membayar pinjaman PTPTN itu.. kerana namanya sudah diblack list dan tidak boleh ke overseas… udahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh….

Setiap hari ada sahaja lawak yang dibuatnya … katanya jangan berangan kau nak pergi Haji dan Umrah kalau nama tak clear disitu..aku jawap upah orang sahaja ke hajilah gamaknya… hahahahhahaha…

Kepada teman-teman yang belum menjelaskan hutang yang ada…cepat-cepat buat sebelum nama anda itu di BLACKLIST……pergi cepat-cepat kat website PTPTN … korang leh buat kira-kira hutang yang perlu dibayar termasuk khidmat lawyer yang digunakan, macam mana nak buat pembayaran… Semua ada  kat situuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu….

One thought on “Menggelabah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s