Go n Watch Talent Time…


Aku kira .. bila on leave macam – macam perancangan yang perlu dibuat untuk mengisi masa lapang itu… Akhirnya terlentang dirumah …demam!

Terima kasih kawan-kawan yang bersama aku mengisi masa lapang itu… start daripada Friday Nite … sehinggalah ke hari ini.. terisi masa terluang itu… disaat aku memerlukan teman … mereka sentiasa hadir untuk mengisi masa lapang itu… Aku minta maaf sekiranya adakalanya aku tidak sempat menemani kalian kerana kesibukan dahulu … yang membuatkan aku tidak karuan… Seingat aku … dulu pun aku tiada masa untuk diri sendiri…

Itu aku kira dua tahun yang lepas… sehinggakan mungkin sikat rambut pun aku terlupa… tu yang pakai topi tu … Ahaks… tetapi sekarang aku sudah ada masa untuk kalian… Yehaaaaaaaaaaaaaaa……

Antara pengisian yang aku masukkan dalam schedule cuti ini ialah menonton movie… sehari sebelum tengok movie nie … aku sudah membaca komen dan promo yang totally lain daripada yang ada kat tv… menarik! Talent Time … arahan Yasmin Ahmad  memang sesuai ditonton oleh pelbagai lapisan masyarakat..

Kisah percintaan antara seorang budak lelaki india (bisu) dan budak perempuan daripada  keluarga campuran .. menghidupkan cerita ..jalan cerita yang mudah … dan tidak pening kepala..memang sesuai dengan kepada aku yang agak beserabut dua tiga menjak nie…

Aku tergelak …bila scene cikgu disekolah itu praktis untuk talent time dan majlis itu dicancelkan… tergelak sakan… dan sedih apabila heronya itu dibelasah emaknya…antara lines yang aku ingat ialah … heronya memberitahu emaknya bahawa … dia tidak akan berjumpe dengan perempuan itu … sekiranya emaknya tidak suka.. tetapi ajarlah dia cara untuk melupakan segala kenangan … segalanya sukar kerana ia hadir dengan sendiri… mendengar aja lines ini… emaknya terus masuk ke rumah.. tiada jawapan … sebenarnya emaknya itu pun berkahwin tanpa restu daripada keluarga… itu dirahsiakan sehinggalah uncle hero memberi satu email kepada hero yang bisu tu….

Erm …. malam end up segala jadual percutian itu dengan melawat mak ayam yang admitted DEMC … kerana cedera terkepit pintu kereta.. cian dia..luv u mak.. segala lawak itu diharap dimaafkan ya… semoga cepat sembuh… nak exam tu… assignment banyak….

Causinci….

One thought on “Go n Watch Talent Time…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s