Busuk Punya Kaki


Weekend nie paling best.. mana tidaknya …Jumaat malam… Sabtu Siang Malam.. Ahad pagi petang memang enjoy..kerana dapat spend time dengan kengkawan… dan tengok orang shooting DRAMA ROSLI DOBHI ..

Tapi Ahad malam … agak tak best sikit …uhuks…ada aja benda tak kena yang jadi… ayooooooooooooooooo….Tapi mungkin ada hikmah disebalik setiap kejadian itu. Hikmah yang perlu kita nilai daripada pelbagai sudut kerana pastinya yang baik datang dari Tuhan dan yang buruk datangnya daripada KITA…

Cuma ada beberapa berita tidak menarik yang aku dengar daripada saudara terdekat kerana pemberhentian kerja. Jumaat diberhentikan dan Sabtunya pulak dia kawin. Harap adalah pampasan selepas diberthentikan  kerja .

Sabtu malam… tersentap bila tengok BU bila tengok berita mengenai 78 ribu peminjam PTPTN yang tidak membuat pembayaran dilarang untuk ke luar negara. Abisla aku tidak boleh buat assignment overseas. Arghhhhhhhhhh…

Bab bank kejar pemuitang ini … macam-macam … tapi yang best AH LONG yang kejar pemuitang…bagi yang berani pinjam dengan AH LONG ni … kalau tak kena belasah mesti jari ataupun kaki akan kena kerat.. Sedang aku asyik melayan penangan teh tarik mamak.. ada poster AH LONG mencari Si Polan nie.. Paling aku tergelak ialah bila baca busuk punya kaki..

Agaknya AH LONG nie nak masuk BU pun takut … jadi iklan dipokok kelapa ajalah … Bahaya… bahaya… Jangan ada kengkawan yang pinjam AH LONG… Kalau nak pinjam pinjam dengan ALONG aja…

Ah Long Bukit Beruntung...huhu

Ah Long Bukit Beruntung...huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s