Ke Langit…


Seperti biasa..tiba dilokasi setiap hari (OFIS).

Lunch time! Semeja dengan beberapa orang  ofis mate…. terdapat beberapa pekara yang aku tidak berapa suka apabila bercakap mengenai orang production nie!

Antaranya :

1. Call time – Sudah beberapa kali diremind tapi ada sahaja pekara ini berulang (tapi mungkin ada sebab tersendiri – tapi jangan bagi jawapan bodoh kenapa lambatkan)

2. Producer tak pandai dalam erti kata shot apa yang perlu disesuaikan dengan program itu sendiri ( memang benar – dia orang baru aja masuk line ini cik abg oii.. u yang patut menunjuk ajar apa yang patut…bukan tukang bantai…)

3. Memilih producer – ada ke system mcm ???? walau ianya tidak ada.. sebenarnya system itu wujud kot???

4. Pangkah programme – at least the revenue is there!

5. Ideas – Bukan producer sahaja yang decide dengan storyline… ada beberapa process yang dilalui sebelum approve to shoot ( So jangan kata producer bodoh dan tak tahu nak buat apa!)

6. Attitude – Semua orang ada attitude .. so nilai attitude sendiri (Jangan kata semua salah orang … ada jugak salah sendiri)

7. End Product – Kenalah duduk sama-sama tengok masa final preview… janganla bila tx aja tgk dok bantai dengan member-member lain.

#Lagi lama aku semeja .. boleh terbang meja itu ke langit…dan jangan cakap melangit sangat … nanti kalau jatuhsakit bangat sehhhhhhhhhh!

6 thoughts on “Ke Langit…

  1. Semuanya sama aje, baik producer atau technical, termasuk jugak aku. Takde siapa yg perfect! Dan jgn lupa kata pepatah ZRA,Cakap tak nak jatuh, kerja macam kepala butoh! Kalau siapa yg kata dia pandai, meh sini aku tutoh kepala dia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s