My Ummah…


My ummah, my ummah
He will say
Rasulullah on that day
Even though we’ve strayed from him and his way

My brothers, my sisters, in Islam
Let’s struggle, work, and pray
If we are to
Bring back the glory of his way

CHORUS:
Ya Allah ya rabbal ‘alamin
Ya rahmanu ya rahim
Ya rabbi
O Allah Lord of the Worlds
O Merciful and Beneficent
O my Lord

Let the Ummah rise again
Let us see daylight again
Once again

Let’s become whole again
Proud again
’Cause I swear with firm belief in our hearts
We can bring back the glory of our past

My ummah, my ummah
He will say
Rasulullah on that day
Even though we strayed from him and his way

Look at where we were
And look at where we are
And tell me
Is this how he’d want it to be?
Oh no! Let us bring back our glory

Nama dia mungkin tidak popular dikalangan kita…Tetapi dinegara-negara Eropah sebut aja nama dia pastinya saudara Islam kita mengenalinya…

Aku bersyukur kerana tahun lepas dapat menyaksikan dia perform di Konsert My Ummah, Bosnia Herzegovina.. dan suara dia memang gilosss sedap dan pastinya dia sangat hensom…Yang pasti dia berdakwah dengan membawa lagu-lagu keinsafan dan CINTA kepada ISLAM itu sendiri…

### cube bayangkan  GAZA dan pelbagai krisis yang melanda umat ISLAM hari ini … serta ingatan terhadap Rasulullah SAW  dan cube dengar music ini… pasti rasa menyentuh hati…

Geram betul dengan orang yang ambil pix nie... GEGAR.

Geram betul dengan orang yang ambil pix nie... GEGAR.

5 thoughts on “My Ummah…

  1. 001beautifulcrazy says:

    tula pasai … dulu katanya nak buat konsert kat Malaysia .. tak datang-datang pun.. kalau tak boleh pg tengok…

  2. 001beautifulcrazy says:

    Mana dia ingat ina …. dia punya peminat beribu..
    Abg Syirfan.. yang baju merah tu .. nak jadi back up singer dia .. tapi tak da harapan.. penyanyi IYA pun tak mahu🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s